Een winter zonder zorgen | Soria Bel

Een winter zonder zorgen

Zo bescherm je jezelf en je gezin.

De winter komt eraan en dus ook de jaarlijks weerkerende verkoudheden en de griep. Tegen dit laatstgenoemde virus is het voor personen die behoren tot de risicogroepen aan te raden om zich te laten vaccineren. Al duiken er elk jaar nieuwe influenzavirussen op die de opgebouwde weerstand toch weer makkelijk doorprikken. Wanneer het aangepaste vaccin verkrijgbaar is, is het bovendien meestal al te laat. En ook: veel mensen krijgen griepverschijnselen vlak na de vaccinatie … Toch kan je jezelf en je gezin beschermen tijdens de winter, en wel met natuurlijke stoffen die afkomstig zijn van planten!

Natuurlijke immunisatie

Een aantal inhoudsstoffen van planten zijn immers uiterst geschikt om de weerstand te verhogen tegen indringers in je lichaam. Echinacea of rode zonnehoed, bijvoorbeeld. Deze plant uit Noord-Amerika stimuleert het afweersysteem door het immuunsysteem als het ware te prikkelen zodat het (meer) wordt geactiveerd. Deze activiteit helpt winterse infecties te voorkomen. Treden ze toch op? Dan zullen ze milder zijn én minder lang duren.

Wapenen tegen hardnekkige aanvallen

Combineer je echinacea met propolis, dan wapen je het lichaam tegen de hardnekkigste aanvallen. Propolis wordt trouwens weleens het goud van de bijenkorf genoemd, omdat bijen erin slagen hun korf totaal vrij van ziektekiemen te houden dankzij de afweerkracht van propolis. Wanneer je dus extra moet oppassen, zoals bij epidemieën of een verblijf in het ziekenhuis, kan je beide supplementen nemen.
Ook personen die van hun arts een griepvaccin toegediend krijgen, verzwakte of oudere mensen en personen met een verhoogd risico door werk, ziekte of operatie kunnen hierdoor goed beschermd worden. Complicaties of infecties na ziekenhuisopnames zullen door deze combinatie minder gemakkelijk voorkomen.

Periodes van hoge alertheid

Als een epidemie zijn intrede doet, kan je met een weerstandsverhogende kuur het lichaam voorbereiden. Je verhoogt je weerbaarheid voor er gevaar dreigt. Bij kinderen, die hun immuniteit nog moeten aanscherpen, kan je op die manier veel gesnotter voorkomen. Ook in de periodes waarin het risico op herval groot is, zijn echinacea en propolis versterkend.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van alle nieuwtjes en exclusieve aanbiedingen.
Zoek een product