Over Soria Bel | Een Belgisch familiebedrijf

Over Soria Bel

Soria Bel is een Belgisch familiebedrijf met meer dan 35 jaar ervaring in het produceren en distribueren van hoogwaardige fytotherapeutische voedingssupplementen.

Soria Bel

Soria Bel is een Belgisch familiebedrijf met meer dan 35 jaar ervaring in het produceren en distribueren van hoogwaardige fytotherapeutische voedingssupplementen.

Missie
Als familiale onderneming geloven we rotsvast in de natuurlijke ondersteuning van de lichamelijk en psychosociale gezondheid van de mens en willen op die manier sterk bijdragen aan een gezonde en evenwichtige levensstijl.

Visie
We ontwikkelen, produceren en verdelen kwalitatieve en effectieve voedingssupplementen, dermocosmetica en voeding die in België verdeeld worden via de Apotheek. We doen dit op een duurzame manier, met een minimale impact op natuur, klimaat en milieu.

Bij Soria Bel willen we een bron van deskundigheid zijn en een persoonlijke service leveren aan iedereen die belang hecht aan natuurlijke gezondheid en een gezonde levensstijl.

Ons verhaal

1990
Ontstaan Soria Bel en introductie van Soria Natural in de Benelux door wijlen oprichter Luc Staelens.
2000
Amper tien jaar later starten we in de productiesite in Ichtegem met een eigen sirooplijn.
2010
Weer tien jaar later wordt de productiesite volledig geïnnoveerd met GMP-gecertificeerde productieruimtes.
2015
Opstart van een eigen productielijn tabletten.
2018
Het bedrijf blijft groeien. We openen een tweede vestiging in Zedelgem als centraal magazijn en burelen. We starten datzelfde jaar met een eigen productielijn voor capsules.
2023
Soria Bel blijft innoveren en we vernieuwen de sirooplijn om meer te produceren met een nog hogere kwaliteit. We starten met het produceren van onze eigen tubes met dermocosmetica.
...

Oprichter Luc Staelens overlijdt.
Kinderen Sigurd, Sorien en Natan nemen zijn levenswerk over, samen met Lucs echtgenote Mia.

Grondstoffen

Onze producten staan garant voor kwaliteit en effectiviteit. We kiezen bewust voor enkel de beste grondstoffen, onderbouwd met wetenschappelijke inzichten.

Voor onze grondstoffen werken we hoofdzakelijk samen met Soria Natural dat meer dan 750 hectare biologische plantages beheert in het hooggebergte van Soria, Spanje. Op een hoogte van 1200 meter worden de kruiden en planten geteeld in een omgeving vrij van vervuiling, zware metalen en schadelijke pesticiden en herbiciden. Het extreme weer tijdens zomer- en wintermaanden maakt deze locatie uniek en draagt bij tot een hoge concentratie van actieve stoffen in de planten.

Daarnaast werken we samen met zorgvuldig geselecteerde Europese producenten en leveranciers van grondstoffen. Hun deskundigheid, hoge kwaliteitsstandaarden en wetenschappelijke benadering garanderen de hoge kwaliteit die we nastreven.

Productie

De producten onder het merk Soria Bel en Soriphar worden geproduceerd in onze eigen moderne productiesite in Ichtegem, België.

Op een boogscheut van het historische Brugge, combineren we ambachtelijke zorg met geavanceerde technologie om hoogwaardige natuurlijke voedingssupplementen te creëren.

Elk productieproces wordt nauwlettend opgevolgd en getoetst aan de hoogste normen, zodat we kwalitatieve en efficiënte producten kunnen garanderen.

Kwaliteit

Bij Soria Bel staan we garant voor grondige kwaliteitscontroles om de therapeutische werking en veiligheid van de producten te waarborgen.

We werken uitsluitend samen met leveranciers die dezelfde normen en waarden hanteren. Elke grondstof wordt geanalyseerd op actieve stoffen, microbiologische contaminatie, pesticiden en zware metalen.

Soria Bel bezit de volgende certificaten:
Certificaat
ISO 22000: 2018
food safety management
Certificaat
BE-BIO-03
voor biologische producten

Al onze producten bevatten een gestandaardiseerde hoeveelheid actieve bestanddelen om de therapeutische werking te garanderen.

De hoeveelheid planten of extracten in een product worden in functie van de analyseresultaten aangepast. Elk lot plantenmateriaal kan verschillen in geur, kleur, smaak en viscositeit. Dit is het bewijs van de natuurlijke oorsprong, de standaardisatie en de werkzaamheid van het eindproduct.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van alle nieuwtjes en exclusieve aanbiedingen.
Zoek een product