Over Soria Bel | Een Belgisch familiebedrijf

Over Soria Bel

Soria Bel is een Belgisch familiebedrijf met meer dan dertig jaar ervaring met het produceren en distribueren van hoogwaardige fytotherapeutische voedingssupplementen.

Soria Bel

Soria Bel is een Belgisch familiebedrijf met meer dan dertig jaar ervaring met het produceren en distribueren van hoogwaardige fytotherapeutische voedingssupplementen.

Onze productiesite in Ichtegem vormt het kloppend hart van onze onderneming, waar we met zorg en toewijding werken met de beste grondstoffen.

Wat ons echt onderscheidt, is onze diepgewortelde toewijding aan duurzaamheid. Als lokale speler zijn we sterk verankerd in de gemeenschap, wat ons in staat stelt om niet alleen apotheken persoonlijk te ondersteunen, maar ook om open te staan voor vragen en behoeften van particulieren. Bij Soria Bel streven we ernaar om niet alleen hoogwaardige producten te leveren, maar ook een bron van deskundigheid en persoonlijke service te zijn voor iedereen die belang hecht aan natuurlijke gezondheid en een healthy lifestyle.

Ons verhaal

1990
Ontstaan Soria Bel en introductie van Soria Natural in de Benelux door wijlen oprichter Luc Staelens.
2000
Amper tien jaar later starten we in de productiesite in Ichtegem met een eigen sirooplijn.
2010
Weer tien jaar later wordt de productiesite volledig geïnnoveerd met GMP-gecertificeerde productieruimtes.
2015
Opstart van een eigen productielijn tabletten.
2018
Het bedrijf blijft groeien. We openen een tweede vestiging in Zedelgem als centraal magazijn en burelen. We starten datzelfde jaar met een eigen productielijn voor capsules.
2023
Soria Bel blijft innoveren en we vernieuwen de sirooplijn om meer te produceren met een nog hogere kwaliteit. We starten met het produceren van onze eigen tubes met dermocosmetica.
...

Oprichter Luc Staelens overlijdt.
Kinderen Sigurd, Sorien en Natan nemen zijn levenswerk over, samen met Lucs echtgenote Mia.

Grondstoffen

Bij Soria Bel gaan we voor niets minder dan het allerbeste. Daarom gebruiken we uitsluitend grondstoffen van topkwaliteit en het beste uit de natuur voor jouw welzijn.

Voor onze grondstoffen werken we samen met Soria Natural dat meer dan 750 hectare biologische plantages beheert in het hooggebergte van Soria, Spanje. Op een hoogte van 1200 meter worden de kruiden en planten geteeld in een omgeving vrij van vervuiling, zware metalen en schadelijke pesticiden en herbiciden. Het extreme weer tijdens zomer- en wintermaanden maakt deze locatie uniek en draagt bij aan de buitengewone concentratie van actieve stoffen in onze planten.

Productie

Onze toewijding aan kwaliteit begint bij de bron en breidt zich uit tot onze moderne productiesite in Ichtegem, België.

Op een boogscheut van het historische Brugge, combineren we ambachtelijke zorg met geavanceerde technologie om hoogwaardige fytotherapeutische voedingssupplementen te creëren.

Onze productiefaciliteit is meer dan zomaar een plek waar onze producten worden gemaakt; het is een laboratorium van innovatie waar we met passie voortdurend werken aan nieuwe en verbeterde formules. Elk productieproces wordt nauwlettend opgevolgd en getoetst aan de hoogste normen, zodat we producten van onberispelijke kwaliteit kunnen garanderen.

Of het nu gaat om het zorgvuldig selecteren van ingrediënten of het perfectioneren van de productiemethoden, bij Soria Bel komen traditie en vooruitgang samen. Hier wordt gezondheid niet alleen gemaakt, maar ook verzorgd met kennis en toewijding.

Kwaliteit

Bij Soria Bel staan we garant voor grondige kwaliteitscontroles door de therapeutische werking en veiligheid van de producten te waarborgen.

Bij Soria Bel staan we garant voor kwalitatieve en veilige eindproducten. Daarom werken we uitsluitend samen met leveranciers die dezelfde normen en waarden hanteren. Onze partner Soria Natural gebruikt geavanceerde analyse- en kwantificatietechnieken om actieve bestanddelen te identificeren en elk product wordt ook onderzocht op de aanwezigheid van pesticiden, bestrijdingsmiddelen, zware metalen, radioactiviteit, mycotoxines en allergenen.

Soria Bel bezit de volgende certificaten:
Certificaat
ISO 22000: 2018
food safety management
Certificaat
BE-BIO-03
voor biologische producten

EDH EFFICIËNTE DAGELIJKSE HOEVEELHEID ACTIEVE BESTANDDELEN

Al onze producten bevatten een gestandaardiseerde hoeveelheid actieve bestanddelen om de therapeutische werking te garanderen.

De EDH (Efficiënte Dagelijkse Hoeveelheid) van het product hangt af van de actieve bestanddelen. De hoeveelheid planten of extracten in een product wordt in functie van de analyseresultaten aangepast. Elk lot plantenmateriaal kan verschillen in geur, kleur, smaak en viscositeit. Dit is het bewijs van de natuurlijke oorsprong, de standaardisatie en de werkzaamheid van het eindproduct.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van alle nieuwtjes en exclusieve aanbiedingen.
Zoek een product