Over Soria Natural

Over Soria Natural

Soria Natural is een Spaans familiebedrijf dat sinds 1982 hoogwaardige fytotherapeutische voedingssupplementen ontwikkelt. Het bedrijf bezit meer dan 750 hectaren biologische plantages in het hooggebergte van de provincie Soria, in Spanje.

Soria Natural

Soria Natural is een Spaans familiebedrijf dat sinds 1982 hoogwaardige fytotherapeutische voedingssupplementen ontwikkelt. Het bedrijf bezit meer dan 750 hectaren biologische plantages in het hooggebergte van de provincie Soria, in Spanje.

Het gebied ligt op 1200 m hoogte, is pollutievrij en één van de minst bevolkte regio’s van West-Europa (9 inwoners per km²). De omgeving telt 5000 km² dennenbossen en is omringd door bergketens die het gebied beschermen tegen vervuilende invloeden van buitenaf. Het ecosysteem draagt bij aan een betere kwaliteit van de grondstoffen. Het harde bergklimaat en de korte levenscyclus van de plant zorgen immers voor een grotere concentratie aan actieve stoffen.

Deze planten worden door het bedrijf zelf verwerkt met behulp van de nieuwste technologieën.

• Turbo dynamische extractie (extractie door middel van beweging, druk en verschillende extractievloeistoffen).
• De extracten worden gedroogd door lyofilisatie (vriesdrogen aan hoge druk en lage temperatuur). Door het gepatenteerde systeem worden de enzymen bewaard en de essentiële oliën gerecupereerd.
• Er wordt gebruik gemaakt van cyclodextrines om de opneembaarheid te verhogen.
• De ingrediënten worden gemicroencapsuleerd voor een verlengde vrijgave.

Alle producten worden geanalyseerd en gestandaardiseerd zodat de klant steeds weet wat hij dagelijks voor zijn gezondheid inneemt. Ieder lot wordt gecontroleerd op organische en anorganische pesticiden (o.a. PCB’s), bacteriële contaminatie, zware metalen en radioactiviteit. Soria Natural staat garant voor kwaliteit en werkzaamheid.

Grondstoffen

Soria Natural gebruikt eigen biologisch geteelde gewassen als grondstof voor haar producten.

Soria Natural gebruikt de planten en groenten van haar eigen biologische plantages voor de productie van een groot gamma hoogwaardige plantenpreparaten.

De biologisch gecertificeerde plantages omvatten meer dan 750 hectare. Er worden meer dan 70 plantensoorten gekweekt in een pollutievrij gebied op 1200m hoogte omgeven door bergketens. Dankzij de bescherming van het ecologische systeem en het oogsten van de planten tijdens de meest gunstige periode, bevatten de grondstoffen een hoge concentratie aan actieve bestanddelen. De gewassen worden besproeid met regenen bronwater door middel van een ingenieus en duurzaam irrigatiesysteem. De bodem wordt gefertiliseerd met een compost van biologisch plantenmateriaal dat gerecupereerd wordt na het extractieproces.

Soria Natural beschikt over een certificatie als teler en producent van biologische producten toegekend door de Raad voor Ecologische landbouw van Castilla en León conform de Europese wetgeving voor biologische landbouw.

Productie

De productiefaciliteiten van medicinale plantenen voedingssupplementen van Soria Natural, in Garray-Soria, Spanje, zijn één van de grootste en meest innovatieve in Europa.

Het bedrijf ligt in Garray, op 7 kilometer van Soria, op een totale oppervlakte van meer dan 25 000 m².

Door de nabijheid van de biologische plantages, in een beschermd ecologisch systeem, kan de uitzonderlijke kwaliteit van de grondstoffen gegarandeerd worden. Dankzij strenge kwaliteitsnormen, regelmatige inspecties en analyses, voldoen ze aan strikte kwaliteitsvereisten. Alleen de beste en zuiverste grondstoffen zijn heilzaam voor onze gezondheid!

Het productieproces verloopt in gecertifieerde cleanroomruimtes, onder gecontroleerde atmosfeer. Het laboratorium voor kwaliteitscontrole is in bezit van de meest geavanceerde analyse-apparatuur. Dit garandeert de zuiverheid en de maximale kwaliteit van de producten.

Kwaliteit

Soria Natural is gekend voor haar uitgebreide kwaliteitscontroles, waardoor het bedrijf veilige producten met gegarandeerde therapeutische activiteit kan afleveren.

Door grondige kwaliteitscontroles kan Soria Natural de therapeutische activiteit van de producten garanderen.

Om te voldoen aan de kwaliteitsvereisten voert Soria Natural in drie stadia van het productieproces kwaliteitscontroles uit: op de grondstof, het tussenproduct en het eindproduct. De modernste analyse- en kwantificatietechnieken worden toegepast om de actieve bestanddelen te bepalen, die verantwoordelijk zijn voor de heilzame eigenschappen van de plant. De producten worden ook geanalyseerd op pesticiden, bestrijdingsmiddelen, zware metalen, microbiologie, radioactiviteit, micotoxines en allergenen.

Soria Natural bezit de volgende certificaten:
Certificaat
GMP
voor de productie van geneesmiddelen
Certificaat
ISO 9001
voor het kwaliteitsbeheersysteem
Certificaat
ISO 14001: 2004
voor het milieubeheersysteem
Certificaat
ES-ECO-016-CL
voor biologische producten

EDH EFFICIËNTE DAGELIJKSE HOEVEELHEID ACTIEVE BESTANDDELEN

Alle producten van Soria Natural bevatten een gestandaardiseerde hoeveelheid actieve bestanddelen om de therapeutische werking te garanderen.

De EDH (Efficiënte Dagelijkse Hoeveelheid) van het product hangt af van de actieve bestanddelen. De hoeveelheid planten of extracten in een product wordt in functie van de analyseresultaten aangepast. Elk lot plantenmateriaal kan verschillen in geur, kleur, smaak en viscositeit. Dit is het bewijs van de natuurlijke oorsprong, de standaardisatie en de werkzaamheid van het eindproduct.

R&D

Soria Natural is leidinggevend in plantenonderzoek en beschikt over een groot RDI centrum (Research, Development, Innovation).

Het centrum beschikt over een proefinstallatie met CO2-extractie, een onderzoekslaboratorium voor celkweek en een laboratorium met de nieuwste technieken voor voedselverwerking.

Het bedrijf investeert jaarlijks 5% van de omzet in onderzoek naar nieuwe producten. Deze belangrijke inzet op het vlak van RDI heeft als doel nieuwe eigenschappen van planten te ontdekken en onderzoek te doen naar hun heilzame efecten op het organisme om doeltreffende producten te ontwikkelen met therapeutische garantie.

Dankzij voortdurend onderzoek en 40 jaar ervaring in de verwerking van medicinale planten, heeft Soria Natural de traditionele extractiemethoden kunnen optimaliseren om zoveel mogelijk inhoudsstoffen uit de medicinale planten te halen.

Onderzoekprogramma’s

Soria Natural maakt samen met diverse ziekenhuizen, universiteiten en onderzoekscentra (bv. het Centrum voor Kankeronderzoek (CIC) van Salamanca) deel uit van Europese onderzoeksprogramma’s om nieuwe producten te ontwikkelen, die goede resultaten geven en kunnen ingezet worden bij de meest voorkomende moderne degeneratieziekten.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van alle nieuwtjes en exclusieve aanbiedingen.
Zoek een product