Soria Bel | Licht de winter op met saffraan | Tips voor een winterdip

Licht de winter op met saffraan

Last van een winterdip?

Als er iets is waar je de beer in de winter voor kan benijden is het zijn winterslaap. Want net als die beer voelen veel mensen in de winterperiode een grote vermoeidheid en veel behoefte aan slaap. Ook je energiepeil en je concentratie kunnen ’s winters afnemen, terwijl je prikkelbaarheid toeneemt. Herkenbaar? Dan heb jij waarschijnlijk last van een winterdip!

Een onschuldige winterdip – niet te verwarren met een echte seizoensdepressie – is lastig, maar niet onoverkomelijk. Omdat een winterslaap voor mensen helaas niet tot de mogelijkheden behoort moeten we die winterdip op een andere manier bestrijden. Het antwoord ligt in de natuur.

Ga naar buiten

Naar buiten, in de winterkou? Koude, wind, regen of sneeuw lijken die winterdip misschien te verergeren, maar het tegendeel is waar: frisse buitenlucht heb je tijdens de winter meer dan ooit nodig. Ga elke dag minstens een halfuur naar buiten en beweeg: wandelen, fietsen, te voet boodschappen doen of bladeren harken, elke activiteit is goed. Dat zorgt er niet alleen voor dat je blij bent als je je warme huis weer binnenstapt, je gaat er ’s nachts beter van slapen én wordt door het ochtendlicht ook beter wakker. Reden te meer dus om je neus wat vaker buiten te steken.

Natuurlijk supplementen tegen een winterdip

Voor veel mensen gaat een winterdip gepaard met een hang naar koolhydraatrijk eten. Luister naar je lichaam, maar overdrijf niet met suiker en snacks. Eet evenwichtig en gezond, ga voor veel groenten, fruit en noten.

Naast gezonde voeding kunnen natuurlijke supplementen je helpen om je mentale weerstand op te krikken tijdens een winterdip. Zo helpt saffraan om een optimaal gemoed te behouden. Deze plant wordt al sinds de oudheid gebruikt voor zijn geneeskrachtige werking en met name als plantaardig antidepressivum. Bij lichte tot matige depressies – zoals een winterdip – is zijn werking al door verschillende studies bewezen. En zo brengen de gouden draden van de Saffraankrokus weer wat zonneschijn in winterse dagen!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van alle nieuwtjes en exclusieve aanbiedingen.
Zoek een product