Soria Bel | De inname van Vitamine D in de zomer: nodig of niet?

De inname van Vitamine D in de zomer: nodig of niet?

vitamine D-supplementen

Wist je dat meer dan de helft van de Belgen tijdens de wintermaanden een vitamine D-tekort heeft? Niet verwonderlijk natuurlijk in een land waar het niet vaak zonnig is en vele mensen talrijke uren spenderen in een kantoorruimte of school. Toch is deze vitamine erg belangrijk voor ons lichaam.

Vitamine D ondersteunt onze natuurlijke weerstand, helpt het behoud van soepele spieren, een sterk gebit en sterke botten en helpt ons lichaam bij de opname van calcium en fosfor.

De vitamine wordt ook wel de ‘zonnevitamine’ genoemd want dankzij de zon maakt je huid vitamine D aan. Tenminste, als je regelmatig een kwartier of langer in de zon vertoeft met onbedekt hoofd en/of handen.

Ook uit voeding kan je deze vitamine halen, maar die hoeveelheid is eerder beperkt. Vooral vette vis en sommige vetstoffen leveren ze aan.

Hoeveel vitamine D je nodig hebt, hangt af van je profiel. Oudere mensen, jonge kinderen en zwangere vrouwen hebben meer vitamine D nodig dan andere groepen. Hoe ouder je wordt, hoe minder goed je lichaam vitamine D aanmaakt. Ook mensen met een donkere huid maken de vitamine minder goed aan. Ben je een echte huismus en kom je niet vaak buiten bij zomers weer? Ook dan is het verstandig wat extra vitamine D te nemen.

Raadpleeg je arts voor alle advies.

Vitamine D 1000 IE

Bij Soria Bel kan je terecht voor vitamine D-supplementen. Dit nieuwe product in ons gamma bevat een hoge dosis vitamine D.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van alle nieuwtjes en exclusieve aanbiedingen.
Zoek een product