Soria Bel | Zwanger? Haal deze 6 supplementen zeker in huis!

Zwanger? Haal deze 6 supplementen zeker in huis!

Een optimale ondersteuning

Je bent zwanger en wil graag zo goed mogelijk voor je ongeboren kindje zorgen. Natuurlijk! Je kunt veel doen om de groei en de ontwikkeling van je kindje te ondersteunen. Stoppen met roken en alcohol is essentieel, naast voldoende beweging en een gezonde voeding. Daarnaast kan je je lichaam extra ondersteunen met natuurlijke voedingssupplementen.

Foliumzuur tegen een open ruggetje

Bij de vroege ontwikkeling van het ongeboren kind speelt de vitamine foliumzuur een belangrijke rol. Deze vitamine is nodig voor een goede ontwikkeling van het zenuwstelsel en een optimale groei. Daarnaast vermindert de inname van foliumzuur het risico op een open rug bij je ongeboren baby. Voor wie zwanger wil worden adviseert de Gezondheidsraad dagelijks 400 microgram foliumzuur. Probeer je zwanger te worden of ga je binnenkort een poging wagen? Dan start je best meteen met de inname van foliumzuur en dit tot zeker de eerste 8 weken van de zwangerschap. Daarna is het niet meer noodzakelijk maar toch wenselijk het verder in te nemen. Ook tijdens borstvoeding is er een verhoogde behoefte. Foliumzuur beschermt de lever tegen toxische stoffen en is nodig voor de vorming van je rode bloedcellen.

Vitamine D bevordert de botopbouw en immuniteit

Zwangere vrouwen hebben extra vitamine D nodig voor een goede botopbouw en een goede immuniteit van moeder en kind. Aangezien het moeilijk is om voldoende van deze vitamine uit je voeding te halen, neem je het best een supplement dat in je extra behoefte kan voorzien. De aanbevolen dosering van vitamine D is 800 IE of 20 microgram per dag, vraag raad aan je arts of apotheker.

Vitamine A voor de groei van je baby

Ook vitamine A is erg belangrijk tijdens je zwangerschap; dit voor de groei van je baby. Een volwassene heeft ongeveer 680 microgram vitamine A per dag nodig, een zwangere vrouw ongeveer 800 microgram. Opgelet teveel vitamine A is niet aan te raden (meer dan 1.000 microgram per dag) en kan schade toebrengen aan het kindje. Daarom worden zwangere vrouwen afgeraden om leverproducten zoals ganzeleverpaté en leverworst te eten. Beter is een natuurlijke vorm van vitamine A.

Omega-3 vetzuren voor de hersenen

Ook wordt het eten van vette vis aangeraden tijdens de zwangerschap en dit omwille van de omega-3 vetzuren. De vetzuren in de omega-3-familie zijn alfa-linoleenzuur (ALA), eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). Een visolie- of krilloliecapsule is het ideale voedingssupplement omdat deze gecontroleerd zijn en geen pesticiden bevatten. Er zijn ook capsules met algenolie op de markt die volledig vegan zijn.

Van EPA en DHA zijn de eigenschappen gekend. DHA is zeer gunstig voor de ontwikkeling van de hersenen van het (ongeboren) kind. Ook zorgt een voldoende inname van DHA voor een goede ontwikkeling van de ogen en voldoende EPA voor een goede vetzuurontwikkeling en een rustig gemoed.

Koninginnebrij om aan te sterken

De zwangerschap en bevalling vergen veel van een vrouwenlichaam en al haar reserves worden aangesproken. Het is belangrijk om in goede conditie te blijven en koninginnebrij kan je daarbij ondersteunen. Koninginnebrij zorgt voor meer uithouding, een betere recuperatie en helpt bij vermoeidheid. Daarnaast bevat het alle natuurlijke vitaminen, mineralen en aminozuren die nodig zijn tijdens en na de zwangerschap en dit zowel voor de moeder als voor het ongeboren kind. Ook zou het postnatale depressies voorkomen.

Pre- en probiotica voor een optimale ontwikkeling

De ontwikkeling van de darmflora van het kind start in de baarmoeder. Een ongunstige ontwikkeling van de darmflora tijdens de zwangerschap en in de eerste twee levensjaren kan gevolgen hebben voor de gezondheid op latere leeftijd. Kinderen die geboren worden via een keizersnede of flesvoeding krijgen, hebben vaker last van allergieën en verkoudheden. Het is noodzakelijk om de darmflora in de eerste levensfase zo optimaal mogelijk te houden. Een goede darmflora is immers voor meer dan 70% verantwoordelijk voor een goede immuniteit en een optimale gezondheid.

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van alle nieuwtjes en exclusieve aanbiedingen.
Zoek een product