Soria Bel | Passiebloem als hulpmiddel tegen stress

De kalmerende werking van passiebloem

Hulpmiddel tegen stress

Omgaan met stress is essentieel voor ons mentale en fysieke welzijn. Wanneer stress zich ophoopt, kan dit onze stemming, onze slaap en zelfs onze spijsvertering verstoren. Gelukkig bestaan er verschillende planten die ons hierbij kunnen ondersteunen. Zo bevat passiebloem bioactieve stoffen die kunnen helpen bij het verlichten van stress en die de gezondheid van lichaam en geest ondersteunen.

Er zijn ongeveer 520 verschillende soorten in de passiebloem-familie, maar ze hebben niet allemaal gezondheidsvoordelen. De meeste therapeutische eigenschappen worden toegeschreven aan de Passiflora incarnata L. waardoor deze soort al sinds de 16e eeuw als medicinaal hulpmiddel gebruikt wordt.

In Europa is Passiflora incarnata een traditioneel hulpmiddel om rusteloosheid en opwinding te behandelen. Soms gebruikt men het ook om angst te behandelen. Inheemse Amerikanen gebruikten de plant voor verschillende klachten, waaronder huidaandoeningen, oorpijn en leverproblemen.

Onderzoekers hebben aangetoond dat passiebloem het niveau van gamma-aminoboterzuur (GABA) kan verhogen in ons lichaam, dit is een chemische stof die de hersenen produceren om de stemming te reguleren. Hierdoor kan deze plant ondersteuning bieden bij de behandeling van angst, slapeloosheid en bepaalde vormen van pijn.

De bioactieve stoffen in passiebloem hebben dus verschillende gezondheidsvoordelen. Afhankelijk van de toepassing kan het helpen om stress te verminderen, de slaapkwaliteit te verbeteren, maagklachten te verzachten of de gezondheid van de huid te ondersteunen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van alle nieuwtjes en exclusieve aanbiedingen.
Zoek een product