Soria Bel | Wat is collageen?

Wat is collageen?

Collageen is een structureel proteïne dat zorgt voor stevigheid, elasticiteit en herstel van het bindweefsel. Het werkt als een eiwit ...

Collageen is een structureel proteïne dat zorgt voor stevigheid, elasticiteit en herstel van het bindweefsel. Het werkt als een lijmvormend eiwit en is één van de fundamentele bouwstenen van het lichaam. Er zijn 28 verschillende types collageen in het menselijk collageen. Type I collageen vormt 90% van het totale collageen en vormt het hoofdbestanddeel van botten, huid, pezen, organen en het gehele vaatstelsel.

In de huid bevindt het collageen zich in de extracellulaire matrix samen met elastine, hyaluronzuur en fibroblasten. Deze componenten zorgen voor een stevige, elastische en gehydrateerde huid. Vanaf het 25ste levensjaar verliest de mens ongeveer 1% collageen per jaar. Veroudering vormt de belangrijkste risicofactor voor afname van het collageen. Dit zorgt ook voor een verminderde hydratatie, een verzwakking van de haarvezels en een verminderde elasticiteit en stevigheid. Er treden visuele tekenen van veroudering op zoals rimpels en grotere poriën. Door roken, drugs, vervuiling en UV licht vermindert de kwaliteit en stevigheid van het collageen. Suikers binden aan het collageen en elastine en verharden de collageenstrengen waardoor ze breken.

Hoe collageen vermindering tegen gaan?

Collageen bevindt zich in bouillon, vis-, koeien- en varkensvlees en weinig in groenten en fruit. Collageenopbouw kan ondersteund worden door inname van vitamine C, proline (in ei) en glycine (in vis en vlees). Een kwaliteitsvol collageen supplement is een bron van goed opneembare collageen.

Peptan is een kwaliteitsvol collageensupplement met een hoge biologische beschikbaarheid. Het bevat type I collageen gehydroliseerde peptiden en bestaat uit 97% eiwit (zeer ZUIVER). Meer dan 90% van de peptiden zijn verteerd en beschikbaar in het bloed binnen 1 uur na inname !

Schrijf je in op onze nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van alle nieuwtjes en exclusieve aanbiedingen.
Zoek een product