fbpx

Voeding speelt belangrijke rol bij ziekteverloop COVID-19

Het verband tussen voeding en ziekte

Recent verschenen in het nieuws: tekorten aan zink en selenium bepalen hoe ernstig ziek een COVID-19-patiënt wordt. Dit konden Belgische onderzoekers van de Universiteit Gent concluderen na een studie waarbij het bloed van 138 coronapatiënten geanalyseerd werd.

Al langer wordt het verband tussen voeding en ziekte onderzocht. Eerdere studies toonden reeds aan dat mensen met tekorten aan bepaalde vitamines of mineralen, ernstiger ziek werden bij bepaalde virale infecties.

Een evenwichtig voedingspatroon bevat normaal gezien voldoende zink en selenium. Je krijgt het vooral binnen via vis, vlees en zuivelproducten. Voor sommige bevolkingsgroepen, zoals bejaarden, kan een supplement zinvol zijn volgens de onderzoekers. Zij krijgen vaak onvoldoende zink en selenium binnen en zijn op die manier kwetsbaarder voor bepaalde infectieziektes.

Bij Soria Bel kennen we al langer het belang van deze micronutriënten.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van alle nieuwtjes en exclusieve aanbiedingen.
Zoek een product.