Vlier, ter ondersteuning bij hooikoorts en virale infecties | Soria Bel

Vlier, ter ondersteuning bij hooikoorts en virale infecties

We zitten volop in het hooikoortsseizoen. Mensen die lijden aan hooikoorts kampen doorgaans met een loopneus, geïrriteerde ogen, geprikkelde keel en vermoeidheid. Klachten die je dagdagelijks functioneren dus kunnen belemmeren. Wist je dat de Sambucus Nigra, beter bekend als vlier, in sommige gevallen soelaas kan bieden?

De bloesems van de vlierstruik staan in bloei in mei, juni en juli. Vanaf september maken de bloesems plaats voor zwarte bessen op de struik. Die zijn rijp rond september, zijn erg lekker en hebben ook heel wat voordelen voor je gezondheid. 

Aan zowel de vlierbloesems, als de -bessen worden heel wat heilzame eigenschappen toegeschreven. De plant heeft een antivirale werking en ondersteunt het immuunsysteem. Zo tonen verschillende studies aan dat vlier positief kan bijdragen aan het voorkomen en behandelen van virale infecties met koorts, denk maar aan griep. De plant heeft een remmend effect op virussen en heeft tegelijkertijd een positieve werking op het immuunsysteem. Hierdoor kunnen secundaire infecties vermeden worden. 

En vlier kan dus ook ingezet worden bij hooikoorts. Enerzijds preventief, om je immuunsysteem te versterken voor en tijdens het allergieseizoen. Anderzijds kan het de klachten verlichten die gepaard gaan met allergie. Denk maar aan keelpijn en geïrriteerde luchtwegen.

Ook bij Soria Bel maken we dankbaar gebruik van vlierextract en zijn positieve eigenschappen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van alle nieuwtjes en exclusieve aanbiedingen.
Zoek een product