Soria Bel | Ribes Nigrum in de strijd tegen astma

Ribes Nigrum in de strijd tegen astma

Ontsteking van de luchtwegen

In België leiden 7,5 tot 10% kinderen en 6,5% volwassenen aan astma. Wereldwijd worden er zelfs meer dan 235 miljoen mensen getroffen aan deze chronische aandoening. Astma kan ontstaan op iedere leeftijd en komt voornamelijk voor in vorm van aanvallen. De aanvallen worden uitgelokt onder invloed van bepaalde omgevingsfactoren zoals allergenen (allergische astma), tabaksrook, stress en zware fysieke inspanningen.

Ribes nigrum, de zwarte aalbes of zwarte bes genoemd, behoort tot de familie van de Glossulariaceae. De plant komt oorspronkelijk voor in centraal- en Oost-Europa, alsook in delen van Azië. Sinds de 17de eeuw wordt ze geoogst en ingezet tegen diverse kwaaltjes en dit omwille van de vele positieve eigenschappen ervan. In de traditionele volksgeneeskunde werden de bessen reeds gebruikt in een siroop of gelei voor verkoudheid, heesheid, lichte diarree of hoest. Ze zijn immers een goede bron van vitamine C en gamma-linoleenzuur. En naast de bessen, bevatten ook de knoppen, zaden en bladeren vele actieve bestanddelen, die gebruikt kunnen worden ter bevordering van de gezondheid.

Dankzij haar goede eigenschappen kan de zwarte bes ingezet worden ter ondersteuning van astma, zowel allergische, als niet-allergische. Daarnaast kan ze gebruikt worden als een sterk anti-inflammatoir middel tegen chronische ontstekingen.

Ontdek meer over onze Ribes Nigrum

Schrijf je in op onze nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van alle nieuwtjes en exclusieve aanbiedingen.
Zoek een product