Soria Bel | Biologische supplementen | Rhodiola tegen stress

Rhodiola tegen stress

Voor stressvolle momenten

Dat stress ongezond is, is al langer geweten. Stress verbrandt onze fysieke en mentale energie. Het adoptogeen Rhodiola kan hierbij ondersteunen. Mensen met vermoeidheid, depressie, verminderde werkprestaties, hoofdpijn of zelfs slaapproblemen, kunnen baat hebben bij dit adoptogeen. Het kruid kan een oplossing bieden bij het in evenwicht brengen van stressreacties in het lichaam.

Rhodiola rosea L. werd doorheen de geschiedenis gebruikt in IJsland, Rusland en andere delen van Europa. Vikingen gebruikten het om hun mentale en fysieke uithoudingsvermogen te verbeteren, en later in de jaren 1700 begon de plant in de vroege wetenschappelijke literatuur te verschijnen. Rhodiola was al een gerespecteerd adaptogeen en werd in 1775 opgenomen in de allereerste Zweedse farmacopee.

Er bestaat een grote variatie aan Rhodiola-soorten, maar het onderzoek dat de doeltreffendheid en de veiligheid ervan aantoont, concentreert zich voornamelijk op Rhodiola rosea L., die groeit in Siberië.

Wat is een adaptogeen?

Adaptogenen zoals Rhodiola zijn kruiden die worden gebruikt om de verschillende fysiologische processen van stress in het lichaam tegen te gaan en te stabiliseren. In zekere zin helpen adaptogenen het lichaam zich aan te passen aan de stressvolle momenten in het leven, zowel op korte als op lange termijn.

Farmacologische activiteit van Rhodiola rosea:

  • Neuroprotectief: het kruid biedt bescherming tegen beschadiging van de hersencellen
  • Cardioprotectief: het kruid biedt bescherming tegen beschadiging van het hart
  • Anti-inflammatoir: het kruid werkt ontstekingsremmend
  • Antioxidant: het kruid beschermt tegen vrije radicalen, schadelijke stoffen die ons lichaam ziek kunnen maken.

Deze effecten zijn grotendeels te wijten aan de fenolen en flavonoïden die aanwezig zijn in het chemische profiel van Rhodiola rosea. Samen kunnen deze effecten het zenuwstelsel stimuleren, depressie verminderen, werkprestaties verbeteren en vermoeidheid verminderen.

Wist je dat?

Rhodiola bijzonder effectief kan zijn bij het omkeren van de symptomen ‘lente-asthenie’? Hierbij voelen patiënten zich uitgeput en vermoeid door het veranderende seizoen en plotselinge overmaat aan zonlicht.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van alle nieuwtjes en exclusieve aanbiedingen.
Zoek een product