Natuurlijke bondgenoten voor de prostaat | Soria Bel

Natuurlijke bondgenoten voor de prostaat

Een goed werkende prostaat is essentieel voor de gezondheid van mannen, vooral naarmate ze ouder worden. Aandoeningen aan deze klier kunnen de levenskwaliteit aanzienlijk verminderen. Gelukkig kunnen bepaalde planten bijdragen aan de preventie en behandeling van prostaatproblemen.

Prostaatkanker en Goedaardige Prostaathyperplasie (BPH)

Prostaatkanker is de meest voorkomende vorm van kanker bij mannen. Daarnaast lijdt 1 op de 8 mannen tussen 60 en 70 jaar oud aan goedaardige prostaathyperplasie (BPH). Bij mannen ouder dan 80 jaar stijgt dit aantal zelfs naar 9 op de 10. BPH is een goedaardige vergroting van de prostaatklier, die urethrale obstructie kan veroorzaken.

Symptomen van BPH

– Verhoogde frequentie van urineren

– Moeite met het starten of stoppen van urineren

– Pijnlijk urineren

Regelmatige medische controles zijn essentieel om deze symptomen tijdig op te sporen en te behandelen. Gelukkig kunnen bepaalde medicinale planten helpen bij de behandeling van BPH.

Planten die een rol spelen bij de gezondheid van de prostaatklier

Sabal (Serenoa repens)

Sabal of de zaagpalmetto is een palmsoort die inheems is in de zuidoostelijke regio’s van de VS. Het extract van de bessen van de sabalplant wordt al eeuwenlang gebruikt in de traditionele geneeskunde om verschillende gezondheidsproblemen te behandelen, waaronder aandoeningen van de prostaat. Sabal heeft een anti-inflammatoire en anti-androgene werking en remt de groei van prostaatepitheelcellen. Een meta-analyse van meerdere klinische studies heeft aangetoond dat mannen die sabal-extract namen een significante verbetering zagen in hun symptomen in vergelijking met placebo. Ze ervoeren minder urinaire klachten en een betere urinestroom.

Pygeum (Pygeum africanum) 

De schors van de Pygeum-boom – ook wel de Afrikaanse pruimenboom genoemd, bevat actieve stoffen die de urinesymptomen van BPH verbeteren. Pygeum werkt antiproliferatief, ondersteunt de regeneratie van de prostaat en biedt hulp bij functionele blaasstoornissen dankzij zijn verlichtende werking.

Peperkers (Lepidium latifolium) 

Deze kruisbloemige plant wordt ook in verband gebracht met gunstige resultaten bij het behandelen van verschillende aandoeningen bij het urinaire systeem en de prostaat. Traditioneel wordt deze plant geassocieerd met het verwijderen van nierstenen. Recent onderzoek door de R&D-afdeling van Soria Natural heeft aangetoond dat peperkers een ontstekingsremmende werking op de prostaat heeft. De plant is rijk aan antioxidanten en helpt bij oxidatieve stress. Die oxidatieve stress kan bijdragen aan de ontwikkeling van verschillende prostaataandoeningen.

Voedingsadvies voor een gezonde prostaat

Naast het gebruik van medicinale planten, kan het opnemen van antioxidantrijke voedingsmiddelen in de dagelijkse voeding bijdragen aan een gezonde prostaat. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan zink en selenium, zoals fruit, groenten en noten, spelen een belangrijke rol in de bescherming van de prostaat.

Door deze natuurlijke bondgenoten te integreren in uw levensstijl, kunt u bijdragen aan de gezondheid en het goed functioneren van uw prostaat, en zo uw levenskwaliteit verbeteren naarmate u ouder wordt.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van alle nieuwtjes en exclusieve aanbiedingen.
Zoek een product