Soria Bel | Alles wat je moet weten over krill (olie)

Alles wat je moet weten over krill (olie)

Bron van omega-3 vetzuren

Wat is Krill?  

Krill vormt een verzamelnaam voor garnaalachtige uit de wateren in de oceaan rond de Noord- en Zuidpool. Ze behoren tot de orde van de Euphausiacea en vaak wordt met krill het Antarctisch krill (Euphausia superba) bedoeld. De krill kan tot 6cm groot worden en weegt ongeveer 2 gram. Ze leven in grote zwermen, welke een dichtheid kunnen hebben van wel 30.000 diertjes per vierkante meter. Krill vormt een belangrijke voedselbron voor walvissen, pinguïns, robben en een groot aantal vissoorten. Belangrijk om te weten is dat krill leeft in erg zuiver water. Ze bevinden zich onderaan de voedselketen, omdat ze erg zuiver zijn en geen zware metalen bevatten.

Neptune Krill Olie 

Neptune Krill wordt exclusief geëxtraheerd van de Euphausia superba (Antarctische krill soort). Deze krill wordt op een duurzame en volledig traceerbare wijze geoogst en is MSC (Marine Stewardship council) gecertifieerd. De olie bestaat uit een lange omega-3 vetzuur keten, rijk aan EPA (eicosapentaenoic acid) en DHA (docosahexaenoic acid), fosfolipiden, choline en astaxanthine. 

Voordelen Neptune Krill Olie

De lange vetzuurketens van de Neptune Krill olie worden zeer goed herkend door het lichaam. Dit komt door de aanwezigheid van fosfolipiden, wat zorgt voor een betere celopname. Hierdoor kunnen de DHA en EPA-vetzuren makkelijk verschillende lichaamsdelen bereiken, zoals hersenen, hart, ogen en gewrichten. Krill olie wordt bijgevolg vaak gebruikt door sporters, ter ondersteuning van de lever, het hart en de ogen. 

Componenten Neptune Krill Olie

Lange keten omega-3 vetzuren (EPA en DHA)
*Een bepaalde klasse vetzuren die worden gebruikt als energie of aangetroffen worden in vet en membranen.
*Essentiële voedingsstoffen die de werking ondersteunen van het hart, de gewrichten, de hersenen, de huid en de ogen.

Fosfolipiden
*Een lipide die bestaat uit twee vetzuren, een fosfaat- en glycerolgroep
*Zorgt voor een verhoogde beschikbaarheid van EPA en DHA voor het lichaam.
*Gebruikt als bouwsteen voor de celmembranen. 

Choline
*Een essentieel nutriënt
*Een biochemische bouwstof voor de lever, het hart en de cognitieve gezondheid

Astaxanthine 
*Een caratenoïde met krachtige antioxiderende eigenschappen
*Beschermen de omega-3 vetzuren tegen oxidatie, waardoor ze stabiel blijven gedurende een lange tijd. Dienen eveneens als natuurlijke bewaarmiddel in krill olie. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van alle nieuwtjes en exclusieve aanbiedingen.
Zoek een product