De helende werking van Eucalyptus | Soria Bel

De helende werking van Eucalyptus

Eucalyptus wordt beschouwd als het wondermiddel tegen verkoudheid. Het kan aandoeningen aan de luchtwegen zoals bronchitis, keelpijn of sinusitis verlichten. De olie van deze medicinale plant, wanneer deze aan de buitenkant wordt toegepast, kan dan weer reuma of spierpijn verlichten.

De etherische olie die in de bladeren zit van deze plant, kan door middel van stoomdestillatie geëxtraheerd worden. Deze olie (eucalyptusolie) kan helpen bij infecties, ontstekingen en slijm ophopingen. Het heeft niet alleen een krampwerend effect, maar remt ook de groei van bacteriën af en heeft een verkoelend effect op de huid en de slijmvliezen.

Het gebruik en effect

Eucalyptus is de beste behandeling voor ziekten van de bovenste luchtwegen. Eucalyptusolie is niet alleen antibacterieel, maar ook desinfecterend en circulatiebevorderend.

Het stimuleert het immuunsysteem en vermindert koorts. Eucalyptus wordt al sinds jaar en dag gebruikt om hoesten, heesheid en rillingen te verhelpen.

Deze plant kan op vele vlakken een oplossing bieden; men kan zeggen dat eucalyptus een echte wonderplant is. Het verkoelende en stimulerende effect op de bloedsomloop verricht wonderen, bijvoorbeeld bij reuma en hoofdpijn. Het krachtige aroma van eucalyptus wordt bij voorkeur gebruikt in mondverzorgingsproducten, omdat deze plant een aangenaam gevoel van frisheid geeft.

Eucalyptus voor de blaas en de nieren.

De ontsmettende werking zorgt ervoor dat bacteriële-, schimmel- en virale infecties worden bestreden. Deze medicinale werking is niet alleen van invloed op de keel en mond, maar ook op de urinewegen. De etherische olie in eucalyptus bevat het flavonoïd eucalyptine die een antiseptische werking heeft in de urinewegen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van alle nieuwtjes en exclusieve aanbiedingen.
Zoek een product