Duivelsklauw | Soria Bel

Duivelsklauw

Anti-inflammatoire en milde pijnstiller

Duivelsklauw, Harpagophytum Procumbens, is een veelgebruikt plantenextract en is verkrijgbaar in verschillende gezondheidswinkels over de hele wereld. De plant gedijt goed in droge omstandigheden en komt oorspronkelijk uit het zuiden van Afrika. De plant wordt grotendeels geproduceerd in Namibië, Botswana, Zuid-Afrika en Angola.

Duivelsklauw wordt vaak geconsumeerd omdat het van nature ontstekingsremmend en mild pijnstillend werkt. Deze plant wordt veel gebruikt in de vorm van capsules, tabletten en gels om artritis en andere ontstekings- en pijnaandoeningen te behandelen.

Productie

Duivelsklauw is een inheemse plant die voorkomt in loofbossen en droge savannegebieden van zuidelijk Afrika. De plant komt voor tussen 15 en 30 graden breedtegraad in Namibië, Botswana, Zuid-Afrika en Angola, en in mindere mate in Zambia, Zimbabwe en Mozambique; Namibië levert 90% van de export. De wortels moeten minstens vier jaar oud zijn voordat ze oogstrijp zijn. De plant uit de Pedaliaceae-familie wordt gekweekt en geëxtraheerd om tot 6% harpagoside te verkrijgen. Het is een lichtbruin gekleurd poeder dat dispergeerbaar is in water. Het heeft een kruidige geur met aardse tonen met een enigszins bittere geur en smaak.

Toepassingen

Duivelsklauw wordt traditioneel toegepast bij ontstekingen, acute pijn en chronische pijn. Het wordt vaak ingezet bij ontstekingen, doordat het de pro-inflammatoire stoffen vermindert, zoals interleukinen. De geneeskrachtige eigenschappen bevinden zich echter in de wortels. Deze wortels bevatten verschillende stoffen die niet alleen werken als pijnstillers, maar ook ontstekingen helpen remmen en vocht doen afdrijven. Daarnaast beschermt duivelsklauw het kraakbeen en werkt het ontkrampend. In Zuid- en Zuidwest-Afrika wordt de plant al een lange periode gebruikt als pijnstiller en bij het verlagen van koorts, maar ook bij bloedziektes, indigesties of als laxeermiddel.

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van alle nieuwtjes en exclusieve aanbiedingen.
Zoek een product