De heilzame eigenschappen van gember tegen maagklachten | Soria Bel

De heilzame eigenschappen van gember tegen maagklachten

Ken jij de werking van gember al? Gember is de wortelstok van de gemberplant, Zingiber officinale’. De plant is oorspronkelijk afkomstig uit India en er worden heel wat eigenschappen aan toegeschreven. Eén van de bekendste gezondheidsvoordelen van gember is de positieve werking op de maag.

Gember, een veelzijdige en aromatische wortel, wordt al eeuwenlang geroemd om zijn geneeskrachtige eigenschappen. Een van de bekendste voordelen is dat het misselijkheid kan verlichten en maagklachten kan verzachten.

De wortel bevat verschillende bioactieve bestanddelen, waaronder gingerol, die verantwoordelijk zijn voor zijn aparte smaak en veel van zijn therapeutische effecten. Als je gember eet of drinkt, werkt gingerol samen met receptoren in het spijsverteringsstelsel en het centrale zenuwstelsel, waardoor misselijkheid en braken worden gereguleerd.

Talrijke studies hebben de anti-misselijkheidseigenschappen van gember onderzocht, vooral met betrekking tot reisziekte, zwangerschapsmisselijkheid en door chemotherapie veroorzaakte misselijkheid. De bevindingen wijzen er steeds op dat gember een doeltreffend natuurlijk middel kan zijn om deze symptomen te verminderen.

Ook bij Soria Bel maken wij dankbaar gebruik van de gezondheidsvoordelen van gember en de positieve effecten de maagfunctie, de vertering en bij misselijkheid.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van alle nieuwtjes en exclusieve aanbiedingen.
Zoek een product