Comfortabel op reis met de hulp van moeder natuur: Gember en Melisse | Soria Bel

Comfortabel op reis met de hulp van moeder natuur: Gember en Melisse

Reizen is telkens een avontuur dat je zintuigen prikkelt en je blootstelt aan nieuwe smaken, geuren en indrukken. Helaas kan je spijsverteringsstelsel daar soms heftig op reageren.

Lange autoritten kunnen misselijkheid veroorzaken en onbekende keukens kunnen je maag van slag brengen. Gelukkig biedt moeder natuur een helpende hand met gember en melisse.

Gember (Zingiber officinale)
Gember is een van oorsprong Zuidoost-Aziatische plant. De kenmerkende wortelstok wordt al eeuwen gebruikt als smaakmaker in gerechten met een oosterse toets of als basisingrediënt voor infusies en thees. In voedingssupplementen wordt gemberextract gebruikt om maag- en darmongemakken te verlichten en een gezonde spijsvertering te ondersteunen.
Gember kan helpen bij het verminderen van een opgeblazen gevoel en bevordert een gezonde spijsvertering. Voor reizigers die verschillende (pikante) keukens uitproberen, kan gember via infusie of als supplement verlichting bieden. Wie kampt met last van misselijkheid tijdens lange autoritten of saaie busritten is met gember ook goed geholpen.

Melisse (Melissa officinalis)
Melisse, beter bekend als citroenmelisse, is een geurig groen kruid. Wie de plant heeft geplet tussen duim en wijsvinger, herkent de verfrissende citroengeur. De Zuid-Europese plant wordt al eeuwen gebruikt in de keuken als aromatische toevoeging en in de fytotherapie vanwege zijn kalmerende eigenschappen.
Citroenmelisse staat bekend om zijn vermogen om de maag te kalmeren en een rustige spijsvertering te ondersteunen. Deze kalmerende werking heeft ook een positief effect op het gemoed. Het kan helpen spanning en nervositeit te verminderen, wat vooral nuttig is tijdens lange autoritten of stressvolle reisomstandigheden. Een kopje melissethee kan bijvoorbeeld een heerlijk rustgevend ritueel zijn voor het slapengaan of na een zware maaltijd.

Natuurlijke Reisondersteuning
Om ten volle te genieten van je reis of het nu ver weg is of dichtbij, kun je dus altijd rekenen op gember en melisse om maag- en darmperikelen te ondersteunen. Ben je op daguitstap? Stop dan gembertabletten of een melissepreparaat in je eerstehulpkit en geniet zorgeloos van je vakantie!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van alle nieuwtjes en exclusieve aanbiedingen.
Zoek een product